Festival modernega tovarištva JAVKA ’23

Namen enodnevnega Festivala modernega tovarištva JAVKA ‘23 je ustvariti platformo, ki bo združevala več generacij in jih povezovala na kulturnem in zgodovinskem področju. V tem medgeneracijskem projektu mlade družine, študentje, odrasli ter upokojenci, preživijo dan skupaj na povsem inovativen način.

Del vsebine festivala:

Skozi ponazoritve, ki jih uprizorijo različne skupine v projektu Živi muzej (partizanska bolnica, kuhinja, kultura med NOB, tehnika, …) udeleženci lahko v živo vidijo kako se je uporabljalo različno opremo, ki je bila v uporabi pred in med 2.svetovno vojno.
Predvidene so 4 enourne predstave.

Studio Hosta so pogovori namenjeni ustvarjanju dialoga, izmenjavi izkušenj in mnenj. Pestra paleta izbranih govorcev bo diskutirala o temah, ki so povezane bodisi z zgodovino bodisi z današnjim časom. Vsebina je vezana na izbrane sogovornike.
Predvideni so trije enourni pogovori.

Imeli bomo Partizanski kino.

Glasbeniki so glavni dogodek. Gre za izbrano skupino slovenskih bendov, ki bodo igrali na glavnem odru. Glasbeniki kot Mef, Peter Dirnbek, Primož Siter, Mrigo z bendom, Ambrosia, Ovce in Kochevska orchestra bodo poskrbeli za fenomenalno vzdušje.

Vaja pod krošnjami – obiskovalci bodo dobili priložnost zapeti z TPPZ Pinko Tomažič. Namesto koncerta bomo organizirali enkratni dogodek, kjer se bodo naši obiskovalci lahko pridružili pevcem in pevkam TPPZ Pinko Tomažič na odprti vaji.

Dobrodelnost
Obiskovalce bomo že predhodno nagovarjali da prinesejo na dogodek bakrene kovance(cente) in jih donirajo Humanitarnemu društvu Upornik.

Delavnice so namenjene najmlajšim obiskovalcem Festivala.
Program delavnic se menja vsako uro.
Delavnica Prve pomoči,
Uporaba Morsejeve abecede,
Glasbene delavnice(2x),
Likovne delavnice (2x)
Plesna delavnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *