Purchase and conditions

Nakup in pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.jointhepartisans.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine www.jointhepartisans.com (v nadaljevanju “spletna trgovina Join The Partisans”), ki jo upravlja Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju “ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani www.jointhepartisans.com ter uporabnikov, ki izvršijo preko spletne strani www.jointhepartisans.com nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

Ponudnik:

Larso, s.p.

Avgustinčičeva 37

1000 Ljubljana

Davčna št.: 60063726

Matična št.:8423466000

Dostopnost informacij na spletni strani www.jointhepartisans.com

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

identiteta ponudnika (ime in sedež podjetja, številka registra),

kontaktni podatki, ki uporabniku oziroma kupcu omogočajo komunikacijo s ponudnikom,

bistvene značilnosti blaga, pogoji, stroški in možni načini dostave blaga, jasno in nedvoumno določene cene in razviden prikaz, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

možni načini plačila, časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,

pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo, potrditev prejema naročila, preveritev in potrditev naročila

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, kupcu nemudoma potrdi sprejem naročila. To je potrdilo, da je ponudnik sprejel naročilo in da se bo pričela vršiti odprema blaga. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje po spletu potrditev naročila s strani kupca.

Cena

Vse cene na spletni strani so v evrih in ne vsebujejo DDV. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. Slike izdelkov so ilustrativne in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja ponudbe.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Join The Partisans spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnika v spletni trgovini Join The Partisans, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavljivosti napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Varstvo potrošnikov

Larso, s.p. prodaja blago prek spletne strani www.jointhepartisans.com izključno potrošnikom. Zaradi specifičnosti in omejenosti blaga lahko kupec naroči z enim naročilom do največ 15 kosov istega izdelka.

Način plačila, dostava in stroški dostave

Plačilo blaga kupljenega v spletni trgovini www.jointhepartisans.com je mogoče po povzetju (v Sloveniji), prek sistema varnega plačevanja PayPal ali s podprto kreditno kartico prek sistema Stripe.

Vse izdelke kupcu v Sloveniji dostavlja pogodbeni partner DPD Slovenia (v nadaljevanju: «dostavljalec») na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu.Za dostavo v države EU DPD, GLS in POŠTA SLOVENIJE, za ostale države, GLS, DHL in POŠTA SLOVENIJE.

Cena dostave znaša 4 € za posamezno naročilo za področje Slovenije.. Cena dostave za tujino je odvisna od države kamor se izdelek pošlje.

Rok dostave naročenega blaga je  3-5 delovnih dni za dostavo v Sloveniji. Dostava v tujino je odvisna od države kamor se izdelek pošlje.. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

Dostava blaga

V primeru dostave s strani dostavne službe DPD, GLS, DHL ali POŠTE SLOVENIJE je naslovnik dolžan prevzeti blago od kurirja na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa DPD, GLS, DHL ali POŠTA SLOVENIJE..

Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo v3-5 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected].

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do odstopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 14 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov [email protected], da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora vrniti blago zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Larso, s.p. na naslov Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana. Stroške vračila blaga plača kupec. in v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrnemo kupnino. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Kupnino vrnemo v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina www.jointhepartisans.com lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov [email protected] ali pisno na sedež podjetja.

Reklamacija

V Larso,s.p. skrbimo za kakovostne izdelke. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili kupnino. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 14 dni od nakupa na naslov: Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana in v 14 dneh vam bomo vrnili kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bil izdelek uporabljen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri podjetju Larso,s.p.. To storite tako, da na mail [email protected] pošljete sliko poškodovanega paketa in/ali izdelkov, priložite kopijo računa ter pripišete številko spletnega naročila. Skupaj z vsemi dostavnimi službami bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Stroške pošiljanja reklamacij krije ponudnik preko dostavnih služb.

Jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti blaga

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice zaradi neskladnosti blaga v kolikor je obvestil podjetje Larso, s.p. in sicer pod pogoji in v naslednjem vrstnem redu:

  • zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga (popravilo ali zamenjava);
  • zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Brezplačna vzpostavitev skladnosti blaga

Potrošnik lahko zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko obvesti o neskladnosti blaga podjetje Larso, s.p., ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje. Rok se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje Larso, s.p. obvesti potrošnika pred potekom 30 dnevnega roka roka.

Zamenjave

Da bi se vzpostavila skladnost blaga kupcem omogočamo, da izberejo med popravilom blaga ali zamenjavo blaga z novim blagom. Zamenjava je mogoča s pošiljanjem izdelkov na naš naslov.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova jamčevalnih zahtevkov, če o napaki obvesti prodajalca v zakonsko določenem roku. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec odgovarja za neskladnost blaga v skladu z določili civilnega prava. Za potrošnike veljajo določila prava varstva potrošnikov, tudi če odstopajo od v nadaljevanju navedenih pravil. Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki se pokaže potem, ko mineta dve leti od dneva nakupa.

Odstop od pogodbe zaradi neskladnosti blaga

V kolikor kupec odstopi od pogodbe zaradi neskladnosti blaga bo Larso, s.p.izvedel vrnitev vplačila nemudoma, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 8 dni po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku na kartico s katero je plačal svoj nakup preko spleta ali na izbrani TRR.

Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Podjetje Larso, s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletnih strani www.jointhepartisans.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Če želite v spletni trgovini Join The Partisans opraviti nakup, potrebujemo naslednje podatke za plačilo:

Ime in priimek

podatki o naslovu

kraj

poštna številka

telefon

To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Podatki za dostavo so enaki kot podatki za plačilo.

Spletna trgovina Join The Partisans lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine Join The Partisans in optimizacijo.

Varnost spletne trgovine

V spletni trgovini Join The Partisans uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

Odgovornost

Larso, s.p. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih prek spletne trgovine Join The Partisans, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.jointhepartisans.com je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij. 

Larso,s.p. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina Join The Partisans (npr. izpad delovanja medmrežja).

Larso, s.p. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Larso, s.p.. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini Join The Partisans simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini Join The Partisans iskreno hvaležni.

Pritožbe in spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov [email protected] Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo katerega koli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Izvensodsko reševanje potrošniških sporov: Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register&lng=SL# 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani www.jointhepartisans.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Larso, s.p. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Vaš Larso

Purchase and conditions

The General Terms and Conditions of the online shop www.jointhepartisans.com have been drawn up in accordance with the Consumer Protection Act (ZVPot) and on the basis of the recommendations of the Slovenian Chamber of Commerce and Industry and international codes for online and electronic commerce.

The General Terms and Conditions of Business govern the manner of operation of the online shop www.jointhepartisans.com (hereinafter referred to as the “Postani Partisan online shop”), which is operated by Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana (hereinafter referred to as the “Provider”), the rights and obligations of the Provider and the visitors of the www.jointhepartisans.com website and the users who make a purchase through the www.jointhepartisans.com website (hereinafter referred to as the “Buyer”).

The Provider:

Larso, s.p.

37 Avgustinčičeva Street

1000 Ljubljana

Tax No: 60063726

Registration No:8423466000

Information available on the website www.jointhepartisans.com

The Provider undertakes to make the following information available to the Buyer at all times:

the identity of the tenderer (name and registered office of the company, registration number),

contact details enabling the user or the purchaser to communicate with the provider,

the essential characteristics of the goods, the conditions, costs and possible methods of delivery of the goods, the prices clearly and unambiguously set out and a clear indication of whether they already include taxes and delivery charges,

the possible methods of payment, the validity of the offer in time and the conditions and time limits for withdrawal from the contract,

an explanation of the complaints procedure, including full details of the contact person or customer service.

Order, order acknowledgement, order verification and order confirmation

Upon receipt of an order sent by the Customer, the Provider shall immediately confirm acceptance of the order to the Customer. This is confirmation that the order has been accepted by the supplier and that dispatch of the goods will commence. The contract of sale between the supplier and the buyer is concluded at the moment when the supplier sends the confirmation of the order by the buyer via the internet.

Price

All prices on the website are in euros and do not include VAT. A reduced price is a reduced regular price at which the featured product is sold for a fixed or indefinite period of time.

All prices in the online shop are the prices of the products and do not include delivery charges. All prices are valid only for electronic ordering of products via the online shop. Prices are valid at the time of placing the order and have no predefined validity. Prices are valid in case of payment by the published payment options. Product images are for illustrative purposes only and do not necessarily reflect the full actual state of the offer.

Due to the nature of doing business on the World Wide Web, the offer of the Postani Partisan online shop changes and is updated quickly and frequently. Despite our best efforts to provide the most up-to-date and accurate supplier information on the Join The Partisans online shop, it is possible that price or delivery information may be incorrect. In this case, or in the event that the price or delivery status changes during the processing of the order itself, the supplier will allow the customer to withdraw from the purchase or offer the best possible solution to the mutual satisfaction of both parties.

Consumer protection

Larso, s.p. sells goods through the website www.jointhepartisans.com exclusively to consumers. Due to the specific and limited nature of the goods, the customer may order up to a maximum of 15 pieces of the same product in a single order.

Payment method, delivery and delivery charges

Payment for goods purchased from www.jointhepartisans.com can be made by cash on delivery (in Slovenia), through the PayPal secure payment system or with a supported credit card through Stripe.

All products are delivered to the customer in Slovenia by the contractual partner DPD Slovenia (hereinafter referred to as the “delivery partner”) to the customer’s address in Slovenia, which is specified in the order.For delivery to EU countries DPD, GLS and POŠTA SLOVENIJE, for other countries, GLS, DHL and POŠTA SLOVENIJE.

The delivery price for Slovenia is 4 € per order. The delivery price for abroad depends on the country where the product is being shipped.

The delivery time for ordered goods is 3-5 working days for delivery in Slovenia. If the goods are not in stock, the supplier shall inform the buyer and agree with the buyer on the delivery time.

In cases where the supplier dispatches the ordered products on time and in accordance with the contract, the supplier shall not be held liable for the delivery time exceeded by the contractual delivery contractor.

Delivery of the goods

In the case of delivery by a delivery service of DPD, GLS, DHL or POŠTA SLOVENIJE, the addressee shall be obliged to collect the goods from the courier at the address chosen by the addressee during the purchase process, under the conditions set out by DPD, GLS, DHL or POŠTA SLOVENIJE..

The buyer or the addressee is obliged to check the quantity and quality of the goods upon receipt.

The Buyer expressly undertakes that, due to the delayed delivery of the goods or a different method of delivery of the goods, he waives other means of recovering the costs incurred, the purchase price paid and the delivery costs paid, such as, for example, claims for damages in the form of civil actions and the like, but he retains all other minimum rights in accordance with the provisions of Articles 23 and 24 of the Consumer Protection Act.The Buyer shall not be liable for any damages or other claims for damages. We will dispatch all products in stock within 3-5 working days of receipt of your order. We do not dispatch goods on Saturdays, Sundays or public holidays.

Withdrawal from an order

After placing an electronic order, the Customer may withdraw from the order within 24 hours by sending a withdrawal notice to [email protected].

In accordance with the Consumer Protection Act (ZVPot), you may return ordered goods purchased under a distance contract (which includes purchases made via the Internet) without reason. The right of withdrawal is exercised by the buyer by notifying the provider in writing at [email protected] within 14 days of receipt of the goods that he/she is withdrawing from the contract, without being required to give a reason for his/her decision. The communication shall be deemed to be timely if it is submitted within the time limit. The Buyer must return the goods packaged, in unchanged quantity and undamaged and unused to Larso, s.p. at the address Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana. The costs of returning the goods shall be paid by the Buyer and the purchase price shall be refunded within 14 days of the withdrawal notice. We do not accept redemption shipments.

Refund of the purchase price

If you cancel your order, we will refund all payments made in accordance with the law, once we have received the goods and found them to be undamaged, in unchanged quantity and unused. The costs of returning the goods in the event of withdrawal from the order shall be borne by the buyer. We shall refund the purchase price within 14 days of receipt of the cancellation notice and the return of the goods. When returning the goods, the buyer shall also send the invoice for the goods and personal details and a transaction account to which he wishes the payment to be returned.

Rejection of the order

The online shop www.jointhepartisans.com may refuse an order for which it finds that it is not possible to carry out the order under the conditions and with the information at its disposal.

Storage of the order

The electronic order or purchase contract is stored at the registered office of the company. At the consumer’s request, a copy of the order shall be sent to the e-mail address or physical address indicated in the order. The request may be made to our e-mail address [email protected] or in writing to the registered office of the company.

Complaint

At Larso,s.p. we are committed to quality products. If you have received a product that does not meet your requirements, we will replace it with another one or refund the purchase price if you wish. You can return it undamaged, unused and in its original packaging within 14 days of purchase to Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana and we will refund your purchase price within 14 days. The return option does not apply if the product has been used. We do not accept redemption shipments.

Returns of damaged items

In the event that the postal package with which the customer received the products ordered is physically damaged, missing contents or shows signs of opening, the customer must initiate the complaint procedure with Larso,s.p. This should be done by sending a picture of the damaged package and/or products to [email protected], attaching a copy of the invoice and the online order number. Together with all delivery services, we will make sure that the complaint is resolved as soon as possible.

The costs of sending the complaint shall be borne by the Supplier via the delivery services.

Guarantee claims in case of non-conformity of goods

The consumer may exercise his/her rights due to the non-conformity of the goods insofar as he/she has notified Larso, s.p., under the following conditions and in the following order:

request the restoration of conformity of the goods (repair or replacement) free of charge;

request a reduction of the purchase price in proportion to the non-conformity; or withdraw from the contract of sale and request a refund of the amount paid.

Restoring the conformity of the goods free of charge

The consumer may request that Larso, s.p. bring the goods into conformity free of charge, without significant inconvenience to the consumer, within a reasonable period of time, not exceeding 30 days, from the time he notifies Larso, s.p. of the non-conformity of the goods, taking into account, in particular, the nature of the goods and the purpose for which the consumer needs the goods. The time limit may be extended to the minimum time necessary to complete the repair or replacement, but by no more than 15 days. In determining the extended period, account shall be taken of the nature and complexity of the goods, the nature and seriousness of the lack of conformity and the effort required to complete the repair or replacement. Larso, s.p. shall inform the consumer of the number of days for the extension of the time limit and the reasons for the extension before the expiry of the 30-day time limit.

Replacements

In order to restore the conformity of the goods, we allow the customer to choose between repairing the goods or replacing them with new goods. Replacement is possible by sending the products to our address.

The consumer may exercise his rights under warranty claims if he notifies the seller of the defect within the statutory time limit. The consumer must describe the defect in detail in the notification of the defect and give the seller the opportunity to inspect the item.

The seller shall be liable for the non-conformity of the goods in accordance with the provisions of civil law. Consumers are subject to the provisions of consumer protection law, even if they deviate from the rules set out below. The seller shall not be liable for any lack of conformity of the goods which becomes apparent after two years have elapsed from the date of purchase.

Withdrawal from the contract for lack of conformity

If the consumer withdraws from the contract due to non-conformity of the goods, Larso, s.p. will refund the payment as soon as possible, but at the latest within 8 days after receipt of the goods or proof that the consumer has sent the goods back. The company shall return the payments received to the consumer to the card used to pay for the online purchase or to the chosen TRR.

Privacy and data protection policy

Larso, s.p. is committed to the permanent protection of all personal data. All data obtained through the website www.jointhepartisans.com will be used exclusively for sending information material, offers, invoices and other necessary communications. The user’s data will not be disclosed to any third party, except in the case of a written request from a government institution.

If you wish to make a purchase in the Postani Partisan online shop, we require the following information for payment:

Name and surname

Address details

City

Postal code

Phone

This allows us to ensure a smooth process for the final execution of your order, and to inform you of any changes at the time of ordering.

The delivery details are the same as the payment details.

The Become a Partisan online shop may also automatically collect some information about your computer hardware and software. This information includes: IP address, browser type, domain names, access times and the addresses of the web pages you have visited in our online shop. This information is used solely for the purpose of calculating general statistics about the use of the Become a Partisan online shop and for optimisation purposes.

Online shop security

We use several security protection systems in the Postani Partisan online shop to ensure adequate protection against loss or misuse of data.

Liability

Larso, s.p. is not liable for the consequences of the use of products purchased through the Postani Partisan online shop, which arise from use that is not in accordance with the instructions for use of these products. All content on the website www.jointhepartisans.com is of an informative nature and can only be used as a source of general information. 

Larso,s.p. is not liable for any disruptions in the operation of the service caused by the user’s behaviour (e.g. computer infected with viruses) or by the providers of the routes or infrastructure used by the Postani Partisan online shop service (e.g. failure of the interconnection network).

Larso, s.p. complies with the applicable legislation and takes care of users and customers at all times. In the event of any disputes, Larso shall use its best endeavours to reach an amicable solution. Any complaint can be addressed to the published contacts.

Larso, s.p. makes every effort to provide at all times appropriate product images, descriptions and instructions. However, the photographs of the products in the online shop Postani Partzan are symbolic and the available textual materials are for informational purposes only. Before use, the buyer or user must read and follow the instructions supplied with the product.

Users may bring any errors to our attention at any time, for which we at the Postani Partisan online shop would be most grateful.

Complaints and disputes and application of the law

The Provider complies with the applicable consumer protection legislation. It shall make every effort to comply with its obligation to set up an effective complaint handling system and to designate a person whom the customer can contact by e-mail in the event of problems. The user (buyer) can send a complaint to [email protected]. The complaint handling process is confidential.

The Provider will acknowledge receipt of the complaint within five working days and will inform the User (Customer) of how long it will take to process the complaint and keep the User (Customer) informed of the progress of the complaint. The Provider will use its best endeavours to resolve any disputes amicably. If no amicable settlement is reached, the Ljubljana court of competent jurisdiction shall have exclusive jurisdiction to resolve any disputes between the Provider and the User (Purchaser). The Provider and the User (Purchaser), as participants in electronic commerce, mutually acknowledge the validity of electronic messages in court.

These General Terms and Conditions of Business and all disputes between the Provider and the User (Buyer) shall be governed by and governed by Slovenian substantive and procedural law, without any rules of private international law referring to the application of any other law.

The provisions of the Code of Obligations, the Electronic Commerce Act, the Personal Data Protection Act and the Consumer Protection Act shall apply mutatis mutandis to all relationships and rights and obligations not governed by these General Terms and Conditions.

Out-of-court settlement of consumer disputes: In accordance with the legal norms, we do not recognise any provider of out-of-court settlement of consumer disputes as competent for the settlement of a consumer dispute that a consumer may bring under the Act on Out-of-Court Settlement of Consumer Disputes.

Online Consumer Dispute Resolution Platform (ODRP): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register&lng=SL# 

The above-mentioned regime is based on the Act on Out-of-Court Settlement of Consumer Disputes, Regulation (EU) No 524/2013 of the European Parliament and of the Council on online dispute resolution for consumer disputes and amending Regulation (EC) No 2016/2004 and Directive 2009/22/EC.

Amendments to the General Terms and Conditions

The Provider may amend and/or supplement these General Terms and Conditions in the event of changes to the regulations governing the operation of online shops, data protection and other areas relating to the operation of the Provider’s online shop, and in the event of changes to its own business policy, and will inform the Users of these General Terms and Conditions in an appropriate manner, in particular through the www.jointhepartisans.com website, in each case. Any amendments and/or additions to the General Terms and Conditions of Business shall enter into force and shall be applicable upon the expiry of a period of eight days from the date of publication of the amendments and/or additions. If a change and/or amendment to the General Terms and Conditions is necessary to comply with the regulations, these changes and/or amendments may exceptionally enter into force and application within a shorter period of time.

Larso, s.p. operates in accordance with the Act on Electronic Commerce on the Market (ZEPT) and the regulations adopted on the basis thereof.

We wish you a pleasant and advantageous shopping experience in our online shop.

Your Larso

Kupnja i uvjeti

Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine www.jointhepartisans.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) te na temelju preporuka Gospodarske zbornice Slovenije i međunarodnih kodeksa za online i elektroničko poslovanje.

Opći uvjeti poslovanja uređuju poslovanje internetske trgovine www.jointhepartisans.com (u daljnjem tekstu „Internet trgovina Join The Partisans“) kojom upravlja Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana (u daljnjem tekstu „ponuditelj“), prava i obveze ponuđača i posjetitelja Internet stranice www.jointhepartisans.com te korisnika koji kupnju obavljaju putem Internet stranice www.jointhepartisans.com (u daljnjem tekstu: „kupac“).

Davatelj:

Larso, s.p.

Avgustinčićeva 37

1000 Ljubljana

Porezni broj: 60063726

Matični broj: 8423466000

Dostupnost informacija na web stranici www.jointhepartisans.com

Ponuditelj se obvezuje da će sljedeći podaci uvijek biti dostupni kupcu:

identitet davatelja (naziv i sjedište tvrtke, matični broj),

kontakt podatke koji korisniku ili kupcu omogućuju komunikaciju s pružateljem,

bitne karakteristike robe, uvjete, troškove i moguće načine dostave robe, jasno i nedvosmisleno utvrđene cijene i jasnu naznaku da li su u njih već uključeni porezi i troškovi dostave,

mogući načini plaćanja, vremenska valjanost ponude te uvjeti i rokovi odustajanja od ugovora,

objašnjenje postupka reklamacije, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za korisnike.

Narudžba, potvrda primitka narudžbe, provjera i potvrda narudžbe

Kada ponuđač zaprimi narudžbu poslanu od strane kupca, odmah potvrđuje prihvaćanje narudžbe kupcu. Time je potvrđeno da je dobavljač prihvatio narudžbu i da će isporuka robe započeti. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kada ponuđač pošalje potvrdu online narudžbe od strane kupca.

Cijena

Sve cijene na web stranici su u eurima i ne uključuju PDV. Snižena cijena je snižena redovna cijena po kojoj se prezentirani proizvod prodaje na određeno ili neodređeno vrijeme.

Sve cijene u web trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave. Sve cijene vrijede samo za elektroničku narudžbu proizvoda putem internet trgovine. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja uz objavljene moguće oblike plaćanja. Slike proizvoda su ilustrativne prirode i ne odražavaju nužno u potpunosti stvarno stanje ponude.

Zbog prirode poslovanja preko interneta, ponuda internet trgovine Join The Partisans se mijenja i ažurira brzo i učestalo. Unatoč iznimnom trudu u pružanju što ažurnijih i točnih podataka ponuđača u web trgovini Join The Partisans, može se dogoditi da podaci o cijeni ili dostupnosti budu netočni. U tom slučaju ili u slučaju da cijena odn Ukoliko se status raspoloživosti promijeni tijekom obrade narudžbe, ponuđač će kupcu omogućiti odustanak od kupnje ili mu ponuditi najbolje moguće rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Zaštita potrošača

Larso, s.p. prodaje robu putem web stranice www.jointhepartisans.com isključivo potrošačima. Zbog specifičnosti i ograničenja robe, kupac može naručiti do 15 komada istog proizvoda u jednoj narudžbi.

Način plaćanja, dostava i troškovi dostave

Plaćanje robe kupljene u online trgovini www.jointhepartisans.com moguće je izvršiti pouzećem (u Sloveniji), putem sigurnog sustava plaćanja PayPal ili podržanom kreditnom karticom putem Stripe sustava.

Sve proizvode kupcu u Sloveniji dostavlja ugovorni partner DPD Slovenija (u daljnjem tekstu: „dostavljač”) na adresu kupca u Sloveniji, koja je navedena u narudžbi. Za dostavu u zemlje EU DPD, GLS i POŠTA SLOVENIJE, za ostale zemlje, GLS, DHL i POŠTA SLOVENIJE.

Cijena dostave je 4€ za pojedinačnu narudžbu za područje Slovenije.Cijena dostave u inozemstvo ovisi o zemlji u koju se proizvod šalje.

Rok isporuke naručene robe je 3-5 radnih dana za dostavu u Sloveniji. Dostava u inozemstvo ovisi o zemlji u koju se proizvod šalje.Ukoliko robe nema na skladištu, ponuđač o tome obavještava kupca i s kupcem dogovara rok isporuke.

U slučajevima kada ponuđač raspolaže naručenim proizvodima na vrijeme iu skladu s ugovorom, ne odgovara za prekoračenje roka isporuke ugovorenog isporučitelja.

Isporuka robe

U slučaju dostave dostavnom službom DPD, GLS, DHL ili POŠTA SLOVENIJE, primatelj je dužan preuzeti robu od dostavljača na adresi koju je odabrao u procesu kupnje, pod uvjetima koje propisuje DPD, GLS, DHL ili POŠTA SLOVENIJE.

Kupac ili primatelj je dužan provjeriti količinu i kvalitetu robe prilikom primitka.

Kupac se izričito obvezuje da se zbog kasnije dostave robe ili drugačijeg načina dostave robe odriče drugih načina nadoknade učinjenih troškova, plaćene kupoprodajne cijene i plaćenih troškova dostave robe, kao što su odštetni zahtjevi u obliku građanske tužbe i slično, a zadržava sva ostala minimalna prava sukladno odredbama članka 23. i 24. Zakona o zaštiti potrošača. Svi proizvodi na zalihama isporučuju se unutar 3-5 radnih dana od primitka vaše narudžbe. Robu ne šaljemo subotom, nedjeljom i praznicima.

Otkazivanje narudžbe

Nakon predane elektroničke narudžbe, kupac može odustati od narudžbe unutar 24 sata slanjem obavijesti o odustajanju na e-mail adresu [email protected].

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot), naručenu robu kupljenu na daljinu (što uključuje i kupnju putem interneta) možete vratiti bez razloga. Kupac ostvaruje pravo pristupa ugovoru tako da u roku od 14 dana od primitka robe pisanim putem na adresu [email protected] obavijesti ponuđača da odustaje od ugovora bez obrazloženja svoje odluke. Poruka se smatra pravovremenom ako je poslana u roku. Kupac je dužan robu zapakiranu, u istoj količini te neoštećenu i nekorištenu vratiti tvrtki Larso, s.p. na adresu Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana. Troškove povrata robe snosi kupac. a kupovninu vraćamo u roku od 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Ne prihvaćamo plaćanje otkupnine.

Povrat novca

Ukoliko odstupite od narudžbe, nakon što primimo robu i utvrdimo da je ista neoštećena, u istoj količini i neiskorištena, vratit ćemo vam sva izvršena plaćanja sukladno zakonu. Troškove povrata robe u slučaju odustajanja od narudžbe snosi kupac. Kupoprodajna cijena će biti vraćena u roku od 14 dana od primitka poruke o odustajanju od narudžbe i povratu robe. Prilikom povrata robe, kupac šalje i račun za robu i osobne podatke te transakcijski račun na mjesto gdje želi da mu se izvrši povrat uplate.

Odbijanje narudžbe

Internet trgovina www.jointhepartisans.com može odbiti narudžbu za koju utvrdi da je ne može izvršiti uz navedene uvjete i podatke kojima raspolaže.

Pohranjivanje narudžbe

Predan elektronski nalog odn kupoprodajni ugovor pohranjuje se u sjedištu tvrtke. Na zahtjev potrošača, kopiju narudžbe prima na e-mail adresu odn na fizičku adresu navedenu u narudžbi. Zahtjev možete uputiti na našu e-mail adresu [email protected] ili pisanim putem u sjedište tvrtke.

Reklamacija

U Larsi, s.p. brinemo o kvaliteti proizvoda. U slučaju da ste primili proizvod koji ne odgovara Vašim željama, zamijenit ćemo ga drugim ili na Vaš zahtjev izvršiti povrat kupoprodajne cijene. Možete ga vratiti neoštećenog, nekorištenog i u originalnom pakiranju u roku od 14 dana od dana kupnje na adresu: Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana, a mi ćemo vam vratiti iznos kupnje u roku od 14 dana. Mogućnost povrata ne vrijedi ako je proizvod korišten. Ne prihvaćamo plaćanje otkupnine.

Povrat oštećenih pošiljaka

U slučaju da je poštanski paket s kojim je kupac primio naručene proizvode fizički oštećen, nedostaje sadržaj ili ima znakove otvaranja, kupac je dužan pokrenuti postupak reklamacije kod tvrtke Larso, s.p.. To učiniti na e-mail jointhepartisans@ gmail.com, pošaljite sliku oštećenog paketa i/ili proizvoda, priložite kopiju računa i navedite broj online narudžbe. Zajedno sa svim dostavnim službama pobrinut ćemo se da reklamacija bude riješena u najkraćem mogućem roku.

Troškove slanja reklamacija snosi ponuđač putem dostavnih službi.

Jamstveni zahtjevi u slučaju nesukladnosti robe

Potrošač može ostvariti svoja prava zbog nesukladnosti robe ako je o tome obavijestio tvrtku Larso, s.p. pod uvjetima i sljedećim redoslijedom:

zahtijeva utvrđivanje sukladnosti robe bez naknade (popravak ili zamjena);

zahtijeva sniženje kupoprodajne cijene razmjerno nepoštivanju ili odustaje od kupoprodajnog ugovora i traži povrat uplaćenog iznosa.

Besplatno utvrđivanje sukladnosti robe

Potrošač može zahtijevati da u razumnom roku od trenutka kada je obavijestio Larso, s.p. o nesukladnosti robe, a koji nije dulji od 30 dana, besplatno utvrdi sukladnost robe bez značajnijih smetnji. za potrošača, posebno uzimajući u obzir prirodu robe i svrhu za koju potrošač treba robu. Rok se može produžiti na najkraće vrijeme potrebno za dovršetak popravka ili zamjene, ali najviše 15 dana. Priroda i složenost robe, priroda i ozbiljnost nesukladnosti i napor potreban za dovršetak popravka ili zamjene uzimaju se u obzir pri određivanju produljenog razdoblja. O broju dana za produljenje roka i razlozima za njegovo produljenje Larso, s.p. obavijesti potrošača prije isteka roka od 30 dana.

Razmjene

U svrhu utvrđivanja sukladnosti robe, kupcima omogućujemo izbor između popravka robe ili zamjene robe novom robom. Zamjena je moguća slanjem proizvoda na našu adresu.

Potrošač može ostvariti svoja prava iz jamstvenih prava ako o nedostatku obavijesti prodavatelja u zakonskom roku. Kupac je dužan u obavijesti o nedostatku točno opisati nedostatak i omogućiti prodavatelju da pregleda artikl.

Prodavatelj odgovara za nesukladnost robe u skladu s odredbama građanskog prava. Na potrošače se primjenjuju odredbe zakona o zaštiti potrošača, čak i ako odstupaju od niže navedenih pravila. Prodavatelj ne odgovara za nesukladnost robe koja se pokaže nakon isteka dvije godine od dana kupnje.

Odustanak od ugovora zbog nesukladnosti robe

Ukoliko kupac odustane od ugovora zbog nesukladnosti robe, Larso, s.p. će izvršiti povrat uplaćenog iznosa odmah kada je to moguće, a najkasnije u roku od 8 dana od primitka robe ili dokaza da je potrošač robu vratio. Primljene uplate tvrtka vraća potrošaču na karticu kojom je platio online kupnju ili na odabrani TRR.

Politika privatnosti i zaštita podataka

Tvrtka Larso, s.p. se zalaže za trajnu zaštitu svih osobnih podataka. Svi podaci dobiveni putem web stranice www.jointhepartisans.com koristit će se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, računa i ostale potrebne komunikacije. Podatke korisnika nećemo prosljeđivati ​​trećoj strani, osim u slučaju pisanog zahtjeva državnih institucija.

Ukoliko želite obaviti kupovinu u internet trgovini Join The Partisans potrebni su nam sljedeći podaci za plaćanje:

Ime i prezime

podaci o adresi

grad

poštanski broj

telefon

To nam omogućuje da osiguramo nesmetan proces za konačno izvršenje vaše narudžbe i da vas obavijestimo o svim promjenama vaše narudžbe.

Podaci o isporuci su isti kao i podaci o plaćanju.

Internetska trgovina Join The Partisans također može automatski prikupljati neke podatke o hardveru i softveru vašeg računala. Ovi podaci uključuju: IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj online trgovini. Pružatelj koristi ove podatke isključivo za izračun opće statistike korištenja Internet trgovine Join The Partisans i optimizaciju.

Sigurnost online trgovine

U internetskoj trgovini Join The Partisans koristimo nekoliko sigurnosnih i zaštitnih sustava koji osiguravaju odgovarajuću zaštitu od gubitka ili zlouporabe podataka.

Odgovornost

Larso, s.p. ne odgovara za posljedice korištenja proizvoda kupljenih putem Internet trgovine Join The Partisans, a koje proizlaze iz korištenja koje nije u skladu s uputama za korištenje tih proizvoda. Sav sadržaj na web stranici www.jointhepartisans.com je informativnog karaktera i može se koristiti samo kao izvor općih informacija.

Larso, s.p. nije odgovoran za smetnje u odvijanju usluge, koje su posljedica radnji korisnika (npr. računalo zaraženo virusima) ili pružatelja ruta ili infrastrukture koju koristi usluga internetske trgovine Join The Partisans (npr. ispad internet).

Larso, s.p. posluje u skladu s važećom zakonskom regulativom te u svakom trenutku brine o korisnicima i kupcima. U svim sporovima daje sve od sebe da se dođe do sporazumnog rješenja. Svaku eventualnu reklamaciju kupac može uputiti na objavljene kontakte.

Larso, s.p.. uvijek se trudi pružiti odgovarajući slikovni materijal, opis proizvoda i upute. Ipak, fotografije proizvoda u Internet prodavnici Join The Partisans su simbolične, a dostupni tekstualni materijali informativnog karaktera. Kupac ili korisnik mora prije uporabe pročitati i pridržavati se uputa priloženih uz određeni proizvod.

Korisnici nas u svakom trenutku mogu upozoriti na eventualne greške, na čemu ćemo im u internet prodavnici Join The Partisans biti iskreno zahvalni.

Pritužbe i sporovi i primjena prava

Ponuditelj se pridržava važećih zakona iz područja zaštite potrošača. Trudi se svim silama ispunjavati svoju dužnost uspostaviti učinkovit sustav rješavanja prigovora i odrediti osobu s kojom se kupac u slučaju problema može kontaktirati putem e-maila. Korisnik (kupac) može podnijeti prigovor na e-mail adresu [email protected] Postupak rješavanja prigovora je povjerljiv.

Ponuditelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je zaprimio prigovor te obavijestiti korisnika (kupca) koliko dugo će ga rješavati te ga obavještavati o tijeku postupka. Ponuditelj će se potruditi da se eventualni sporovi riješe mirnim putem. Ukoliko se sporazumno rješenje spora ne postigne, za rješavanje svih sporova između ponuđača i korisnika (kupca) isključivo je mjesno nadležan stvarno nadležni sud u Ljubljani. Davatelj i korisnik (kupac), kao sudionici elektroničkog poslovanja, međusobno priznaju valjanost elektroničkih poruka pred sudom.

Za ove Opće uvjete poslovanja i za sve sporove između ponuđača i korisnika (kupca) primjenjuje se i primjenjuje se slovensko materijalno i procesno pravo, a ne vrijede pravila međunarodnog privatnog prava koja upućuju na primjenu nekog drugog prava.

Na sve odnose te prava i obveze koji nisu uređeni ovim Općim uvjetima na odgovarajući se način primjenjuju odredbe Obveznog zakonika, Zakona o elektroničkom poslovanju na tržištu, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o zaštiti potrošača.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova: Sukladno zakonskim normama, ne priznajemo niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkog spora koji potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register&lng=SL#

Navedeni propis proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe EU br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktiva 2009/22/EZ

Izmjene općih uvjeta poslovanja

U slučaju izmjene propisa koji uređuju poslovanje internetskih trgovina, zaštitu podataka i druga područja vezana za poslovanje internetske trgovine pružatelja te u slučaju promjene vlastite poslovne politike, pružatelj može izmijeniti i/ili dopuniti ovih Općih uvjeta poslovanja o kojima će svaki put na prikladan način upoznati korisnike, što uključuje i informiranje putem web stranice www.jointhepartisans.com. Svakokratne izmjene i/ili dopune Općih uvjeta poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se istekom roka od osam dana od objave izmjena i/ili dopuna. Ukoliko je izmjena i/ili dopuna Općih uvjeta nužna radi usklađivanja s propisima, te izmjene i/ili dopune mogu iznimno stupiti na snagu i koristiti se u kraćem roku.

Larso, s.p. posluje u skladu sa Zakonom o elektroničkom poslovanju na tržištu (ZEPT) i na temelju njega donesenim propisima.

Želimo vam ugodnu i pristupačnu kupnju u našoj online trgovini.

Vaš Larso

Acquisto e condizioni

Le Condizioni generali di contratto del negozio online www.jointhepartisans.com sono state redatte in conformità alla legge sulla tutela dei consumatori (ZVPot) e sulla base delle raccomandazioni della Camera di commercio e dell’industria slovena e dei codici internazionali per il commercio online ed elettronico.

Le Condizioni generali di contratto regolano le modalità di funzionamento del negozio online www.jointhepartisans.com (di seguito denominato “negozio online Postani Partisan”), gestito da Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Lubiana (di seguito denominato “Fornitore”), i diritti e gli obblighi del Fornitore e dei visitatori del sito web www.jointhepartisans.com e degli utenti che effettuano un acquisto tramite il sito web www.jointhepartisans.com (di seguito denominato “Acquirente”).

Fornitore:

Larso, s.p.

Via Avgustinčičeva 37

1000 Lubiana

Codice fiscale: 60063726

Numero di registrazione: 8423466000

Informazioni disponibili sul sito web www.jointhepartisans.com

L’Offerente si impegna a mettere a disposizione dell’Acquirente, in qualsiasi momento, le seguenti informazioni:

l’identità dell’offerente (nome e sede legale della società, numero di registrazione),

i dati di contatto per consentire all’utente o all’acquirente di comunicare con il fornitore,

le caratteristiche essenziali della merce, le condizioni, i costi e le possibili modalità di consegna della merce, i prezzi esposti in modo chiaro e inequivocabile e la chiara indicazione se sono già comprensivi di tasse e spese di consegna,

le possibili modalità di pagamento, la validità dell’offerta nel tempo e le condizioni e i termini per il recesso dal contratto,

l’illustrazione della procedura di reclamo, compresi i dati completi della persona di contatto o del servizio clienti.

Ordine, conferma di ricezione dell’ordine, verifica e conferma dell’ordine

Al ricevimento di un ordine inviato dall’Acquirente, il Fornitore confermerà immediatamente all’Acquirente l’accettazione dell’ordine. Questa è la conferma che l’ordine è stato accettato dal fornitore e che inizierà la spedizione della merce. Il contratto di vendita tra il fornitore e l’acquirente si conclude nel momento in cui il fornitore invia la conferma dell’ordine dell’acquirente via Internet.

Prezzo

Tutti i prezzi sul sito web sono espressi in euro e non includono l’IVA. Un prezzo ridotto è un prezzo regolare ridotto al quale il prodotto in vetrina viene venduto per un periodo di tempo fisso o indeterminato.

Tutti i prezzi del negozio online sono i prezzi dei prodotti e non includono le spese di spedizione. Tutti i prezzi sono validi solo per l’ordine elettronico dei prodotti tramite il negozio online. I prezzi sono validi al momento dell’ordine e non hanno una validità predefinita. I prezzi sono validi in caso di pagamento tramite le opzioni di pagamento pubblicate. Le immagini dei prodotti sono solo a scopo illustrativo e non riflettono necessariamente lo stato effettivo dell’offerta.

A causa della natura del commercio sul World Wide Web, l’offerta del negozio online Postani Partisan cambia e viene aggiornata rapidamente e frequentemente. Nonostante i nostri sforzi per fornire le informazioni più aggiornate e precise sui fornitori del negozio online Join The Partisans, è possibile che le informazioni sui prezzi o sulla consegna non siano corrette. In questo caso, o nel caso in cui lo stato del prezzo o della consegna cambi durante l’elaborazione dell’ordine stesso, il fornitore consentirà all’acquirente di annullare l’acquisto o di offrire la migliore soluzione possibile con reciproca soddisfazione di entrambe le parti.

Protezione dei consumatori

Larso, s.p. vende i prodotti attraverso il sito www.jointhepartisans.com esclusivamente ai consumatori. A causa della natura specifica e limitata dei prodotti, il cliente può ordinare fino a un massimo di 15 pezzi dello stesso prodotto in un unico ordine.

Modalità di pagamento, consegna e spese di spedizione

Il pagamento dei prodotti acquistati su www.jointhepartisans.com può essere effettuato in contrassegno (in Slovenia), tramite il sistema di pagamento sicuro PayPal o con una carta di credito supportata tramite Stripe.

Tutti i prodotti vengono consegnati al cliente in Slovenia dal partner contrattuale DPD Slovenia (di seguito denominato “partner di consegna”) all’indirizzo del cliente in Slovenia, specificato nell’ordine. Per la consegna nei paesi dell’UE DPD, GLS e POŠTA SLOVENIJE, per gli altri paesi GLS, DHL e POŠTA SLOVENIJE.

Il prezzo di consegna per la Slovenia è di 4 € per ordine. Il prezzo di consegna per l’estero dipende dal paese in cui viene spedito il prodotto.

I tempi di consegna della merce ordinata sono di 3-5 giorni lavorativi per la consegna in Slovenia. Se la merce non è disponibile in magazzino, il fornitore informerà il cliente e concorderà con lui i tempi di consegna.

Nel caso in cui il Fornitore spedisca i prodotti ordinati in tempo e in conformità al contratto, il Fornitore non sarà responsabile per i tempi di consegna superati dal contraente della consegna contrattuale.

Consegna della merce

In caso di consegna da parte di un servizio di consegna di DPD, GLS, DHL o POŠTA SLOVENIJE, il destinatario è tenuto a ritirare la merce dal corriere all’indirizzo scelto dal destinatario durante il processo di acquisto, alle condizioni stabilite da DPD, GLS, DHL o POŠTA SLOVENIJE.

L’acquirente o il destinatario è tenuto a verificare la quantità e la qualità della merce al momento del ricevimento.

L’Acquirente si impegna espressamente a rinunciare, a causa del ritardo nella consegna della merce o di una diversa modalità di consegna della stessa, ad altri mezzi di recupero dei costi sostenuti, del prezzo di acquisto pagato e delle spese di consegna pagate, quali, ad esempio, richieste di risarcimento danni sotto forma di azioni civili e simili, ma conserva tutti gli altri diritti minimi in conformità alle disposizioni degli articoli 23 e 24 della legge sulla tutela dei consumatori. Spediremo tutti i prodotti in stock entro 3-5 giorni lavorativi dal ricevimento dell’ordine. Non spediamo la merce il sabato, la domenica o nei giorni festivi.

Recesso da un ordine

Dopo aver effettuato un ordine elettronico, il Cliente può recedere dall’ordine entro 24 ore inviando una comunicazione di recesso a [email protected].

Ai sensi della legge sulla tutela dei consumatori (ZVPot), il Cliente può restituire la merce ordinata acquistata nell’ambito di un contratto a distanza (che include gli acquisti effettuati via Internet) senza alcun motivo. Il diritto di recesso viene esercitato dall’acquirente comunicando per iscritto al fornitore, all’indirizzo [email protected], entro 14 giorni dal ricevimento della merce, la propria intenzione di recedere dal contratto, senza essere tenuto a motivare la propria decisione. La comunicazione si considera tempestiva se viene presentata entro il termine. L’Acquirente deve restituire i beni imballati, in quantità invariata, non danneggiati e non utilizzati a Larso, s.p. all’indirizzo Avgustinčičeva 37, 1000 Lubiana. Le spese di restituzione della merce saranno a carico dell’Acquirente e il prezzo di acquisto sarà rimborsato entro 14 giorni dalla comunicazione di recesso. Non si accettano spedizioni di riscatto.

Rimborso del prezzo di acquisto

In caso di annullamento dell’ordine, rimborseremo tutti i pagamenti effettuati in conformità alla legge, una volta ricevuta la merce e constatato che è integra, nella stessa quantità e non utilizzata. Le spese di restituzione della merce in caso di recesso dall’ordine sono a carico dell’acquirente. Provvederemo a rimborsare il prezzo di acquisto entro 14 giorni dal ricevimento della comunicazione di recesso e dalla restituzione della merce. Al momento della restituzione della merce, l’acquirente dovrà inviare anche la fattura della merce e i dati personali e un conto di transazione su cui desidera che il pagamento venga restituito.

Rifiuto dell’ordine

Il negozio online www.jointhepartisans.com può rifiutare un ordine per il quale ritiene che non sia possibile eseguirlo alle condizioni e con le informazioni a sua disposizione.

Memorizzazione dell’ordine

L’ordine elettronico o il contratto d’acquisto viene memorizzato presso la sede legale dell’azienda. Su richiesta del consumatore, una copia dell’ordine sarà inviata all’indirizzo e-mail o all’indirizzo fisico indicato nell’ordine. La richiesta può essere fatta al nostro indirizzo e-mail [email protected] o per iscritto alla sede legale della società.

Reclamo

Larso,s.p. si impegna a realizzare prodotti di qualità. Se avete ricevuto un prodotto che non soddisfa le vostre esigenze, lo sostituiremo con un altro o, se lo desiderate, vi rimborseremo il prezzo di acquisto. Potete restituirlo integro, non usato e nella confezione originale entro 14 giorni dall’acquisto a Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Lubiana e vi rimborseremo il prezzo d’acquisto entro 14 giorni. L’opzione di restituzione non si applica se il prodotto è stato utilizzato. Non accettiamo spedizioni di riscatto.

Restituzione di articoli danneggiati

Nel caso in cui il pacco postale con cui il cliente ha ricevuto i prodotti ordinati sia fisicamente danneggiato, manchi del contenuto o mostri segni di apertura, il cliente deve avviare la procedura di reclamo con Larso,s.p. Questo deve essere fatto inviando una foto del pacco danneggiato e/o dei prodotti a [email protected], allegando una copia della fattura e il numero dell’ordine online. Insieme a tutti i servizi di consegna, ci assicureremo che il reclamo venga risolto nel più breve tempo possibile.

Le spese di invio del reclamo sono a carico del Fornitore tramite i servizi di consegna.

Diritti di garanzia in caso di non conformità dei prodotti

Il consumatore può esercitare i propri diritti a causa del difetto di conformità del bene, purché ne abbia dato comunicazione a Larso, s.p., alle seguenti condizioni e nell’ordine seguente:

richiedere il ripristino della conformità del bene (riparazione o sostituzione) a titolo gratuito;

richiedere una riduzione del prezzo di acquisto in proporzione al difetto di conformità; oppure recedere dal contratto di vendita e richiedere il rimborso dell’importo pagato.

Ripristino gratuito della conformità del bene

Il consumatore può chiedere a Larso, s.p. il ripristino gratuito della conformità del bene, senza notevoli inconvenienti per il consumatore, entro un termine ragionevole, non superiore a 30 giorni, dal momento in cui comunica a Larso, s.p. il difetto di conformità del bene, tenendo conto, in particolare, della natura del bene e dello scopo per il quale il consumatore ha bisogno del bene. Il termine può essere esteso al tempo minimo necessario per completare la riparazione o la sostituzione, ma non più di 15 giorni. Nel determinare il periodo di proroga, si terrà conto della natura e della complessità del bene, della natura e della gravità del difetto di conformità e dello sforzo necessario per completare la riparazione o la sostituzione. Larso, s.p. informerà il consumatore del numero di giorni di proroga del termine e dei motivi della proroga prima della scadenza del termine di 30 giorni.

Sostituzione

Al fine di ripristinare la conformità del bene, consentiamo al cliente di scegliere tra la riparazione del bene e la sua sostituzione con un bene nuovo. La sostituzione è possibile inviando i prodotti al nostro indirizzo.

Il consumatore può esercitare i propri diritti di garanzia se denuncia il difetto al venditore entro i termini previsti dalla legge. Il consumatore deve descrivere dettagliatamente il difetto nella notifica del difetto e dare al venditore la possibilità di ispezionare l’articolo.

Il venditore è responsabile della non conformità della merce secondo le disposizioni del diritto civile. I consumatori sono soggetti alle disposizioni della legge sulla tutela dei consumatori, anche se si discostano dalle regole di seguito riportate. Il venditore non sarà responsabile di eventuali difetti di conformità del bene che si manifestino dopo due anni dalla data di acquisto.

Recesso dal contratto per difetto di conformità del bene

Se il consumatore recede dal contratto per difetto di conformità del bene, Larso, s.p. provvederà al rimborso del pagamento nel più breve tempo possibile, e comunque entro 8 giorni dal ricevimento del bene o dalla prova che il consumatore ha rispedito il bene. L’azienda restituirà al consumatore i pagamenti ricevuti sulla carta utilizzata per pagare l’acquisto online o sul TRR scelto.

Politica sulla privacy e sulla protezione dei dati

Larso, s.p. è impegnata nella protezione permanente di tutti i dati personali. Tutti i dati ottenuti attraverso il sito web www.jointhepartisans.com saranno utilizzati esclusivamente per l’invio di materiale informativo, offerte, fatture e altre comunicazioni necessarie. I dati dell’utente non saranno divulgati a terzi, tranne in caso di richiesta scritta da parte di un’istituzione governativa.

Se si desidera effettuare un acquisto nel negozio online di Postani Partisan, per il pagamento sono necessarie le seguenti informazioni:

Nome e cognome

Indirizzo

Luogo

Codice postale

telefono

Questo ci permette di garantire una buona esecuzione finale dell’ordine e di informarvi di eventuali modifiche al momento dell’ordine.

I dati di consegna coincidono con quelli di pagamento.

Il negozio online Diventare Partigiani può anche raccogliere automaticamente alcune informazioni sull’hardware e sul software del vostro computer. Queste informazioni comprendono: indirizzo IP, tipo di browser, nomi di dominio, tempi di accesso e indirizzi delle pagine web visitate nel nostro negozio online. Queste informazioni vengono utilizzate esclusivamente per il calcolo di statistiche generali sull’utilizzo del negozio online Diventare Partigiani e per scopi di ottimizzazione.

Sicurezza del negozio online

Nel negozio online di Postani Partisan utilizziamo diversi sistemi di sicurezza e protezione per garantire un’adeguata protezione contro la perdita o l’uso improprio dei dati.

Responsabilità

Larso, s.p. non è responsabile delle conseguenze dell’uso dei prodotti acquistati tramite il negozio online Postani Partisan, causate da un uso non conforme alle istruzioni d’uso di tali prodotti. Tutti i contenuti del sito www.jointhepartisans.com sono di natura informativa e possono essere utilizzati solo come fonte di informazioni generali. 

Larso,s.p. non è responsabile di eventuali interruzioni nel funzionamento del servizio causate dal comportamento dell’utente (ad esempio, computer infettati da virus) o dai fornitori dei percorsi o delle infrastrutture utilizzate dal servizio di negozio online Postani Partisan (ad esempio, guasti alla rete di interconnessione).

Larso, s.p. rispetta la normativa applicabile e si prende cura degli utenti e dei clienti in ogni momento. In caso di controversie, Larso farà del suo meglio per raggiungere una soluzione amichevole. Qualsiasi reclamo può essere rivolto ai contatti pubblicati.

Larso, s.p. compie ogni sforzo per fornire in ogni momento immagini, descrizioni e istruzioni adeguate dei prodotti. Tuttavia, le fotografie dei prodotti presenti nel negozio online Postani Partzan sono simboliche e il materiale testuale disponibile è solo a scopo informativo. Prima dell’uso, l’acquirente o l’utente deve leggere e seguire le istruzioni fornite con il prodotto.

Gli utenti possono segnalarci in qualsiasi momento eventuali errori, per i quali il negozio online Postani Partisan è molto grato.

Reclami e controversie e applicazione della legge

Il Fornitore rispetta la legislazione vigente in materia di tutela dei consumatori. Si impegna a rispettare l’obbligo di istituire un sistema efficace di gestione dei reclami e di designare una persona che il cliente possa contattare via e-mail in caso di problemi. L’utente (acquirente) può inviare un reclamo a [email protected]. Il processo di gestione dei reclami è riservato.

L’Offerente confermerà la ricezione del reclamo entro cinque giorni lavorativi e informerà l’Utente (Cliente) del tempo necessario per l’elaborazione del reclamo e terrà l’Utente (Cliente) informato sull’andamento del reclamo. Il Fornitore farà del suo meglio per risolvere qualsiasi controversia in via amichevole. Se non si raggiunge una soluzione amichevole, il tribunale di Lubiana, competente per giurisdizione, avrà la giurisdizione esclusiva per risolvere tutte le controversie tra il Fornitore e l’Utente (Acquirente). Il Fornitore e l’Utente (Acquirente), in quanto partecipanti al commercio elettronico, riconoscono reciprocamente la validità dei messaggi elettronici in tribunale.

Le presenti Condizioni Generali di Contratto e tutte le controversie tra il Fornitore e l’Utente (Acquirente) saranno disciplinate e regolate dal diritto sostanziale e processuale sloveno, senza alcuna norma di diritto internazionale privato che rimandi all’applicazione di altre leggi.

Le disposizioni del Codice delle Obbligazioni, della Legge sul Commercio Elettronico sul Mercato, della Legge sulla Protezione dei Dati Personali e della Legge sulla Protezione dei Consumatori si applicheranno, mutatis mutandis, a tutti i rapporti e diritti e obblighi non regolati dalle presenti Condizioni Generali.

Risoluzione extragiudiziale delle controversie dei consumatori: in conformità alle norme giuridiche, non riconosciamo alcun fornitore di risoluzione extragiudiziale delle controversie dei consumatori come competente per la risoluzione di una controversia dei consumatori che un consumatore può presentare ai sensi della Legge sulla risoluzione extragiudiziale delle controversie dei consumatori.

Piattaforma di risoluzione delle controversie online dei consumatori (ODRP): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register&lng=SL# 

Il suddetto regime si basa sulla Legge sulla risoluzione extragiudiziale delle controversie dei consumatori, sul Regolamento (UE) n. 524/2013 del Parlamento europeo e del Consiglio relativo alla risoluzione delle controversie online dei consumatori e che modifica il regolamento (CE) n. 2016/2004 e la direttiva 2009/22/CE.

Modifiche alle Condizioni generali

L’Offerente può modificare e/o integrare i presenti Termini e condizioni generali in caso di modifiche alle normative che regolano il funzionamento dei negozi online, la protezione dei dati e altre aree relative al funzionamento del negozio online dell’Offerente, nonché in caso di modifiche alla propria politica commerciale, e informerà gli Utenti dei presenti Termini e condizioni generali in modo appropriato, in particolare attraverso il sito web www.jointhepartisans.com, in ogni caso. Eventuali modifiche e/o integrazioni alle Condizioni Generali di Contratto entreranno in vigore e saranno applicabili allo scadere di un periodo di otto giorni dalla data di pubblicazione delle modifiche e/o integrazioni. Qualora una modifica e/o un emendamento alle Condizioni Generali di Contratto sia necessario per conformarsi alla normativa, tali modifiche e/o emendamenti potranno eccezionalmente entrare in vigore e applicarsi entro un periodo di tempo più breve.

Larso, s.p. opera in conformità alla Legge sul Commercio Elettronico sul Mercato (ZEPT) e ai regolamenti adottati sulla base della stessa.

Vi auguriamo una piacevole e vantaggiosa esperienza di acquisto nel nostro negozio online.

Il vostro Larso

Kauf und Bedingungen

Die Allgemeinen Geschäftsbedingungen des Online-Shops www.jointhepartisans.com wurden in Übereinstimmung mit dem Verbraucherschutzgesetz (ZVPot) und auf der Grundlage der Empfehlungen der Slowenischen Industrie- und Handelskammer sowie internationaler Kodizes für den Online- und elektronischen Handel erstellt.

Die Allgemeinen Geschäftsbedingungen regeln die Funktionsweise des Online-Shops www.jointhepartisans.com (nachstehend “Online-Shop Postani Partisan” genannt), der von Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana (nachstehend “Anbieter” genannt) betrieben wird, die Rechte und Pflichten des Anbieters und der Besucher der Website www.jointhepartisans.com sowie der Nutzer, die einen Kauf über die Website www.jointhepartisans.com tätigen (nachstehend “Käufer” genannt).

Der Anbieter:

Larso, s.p.

Avgustinčičeva Straße 37

1000 Ljubljana

Steuernummer: 60063726

Registrierungsnummer:8423466000

Auf der Website www.jointhepartisans.com verfügbare Informationen

Der Anbieter verpflichtet sich, dem Käufer jederzeit die folgenden Informationen zur Verfügung zu stellen:

die Identität des Anbieters (Name und Sitz des Unternehmens, Registrierungsnummer),

Kontaktdaten, die es dem Nutzer oder Käufer ermöglichen, mit dem Anbieter zu kommunizieren,

die wesentlichen Merkmale der Waren, die Bedingungen, die Kosten und die möglichen Arten der Lieferung der Waren, die Preise, die klar und unmissverständlich angegeben sind, und eine klare Angabe, ob sie bereits Steuern und Lieferkosten enthalten,

die möglichen Zahlungsmodalitäten, die zeitliche Gültigkeit des Angebots sowie die Bedingungen und Fristen für den Rücktritt vom Vertrag,

eine Erläuterung des Beschwerdeverfahrens, einschließlich der vollständigen Angaben zur Kontaktperson oder zum Kundendienst.

Bestellung, Bestätigung des Eingangs der Bestellung, Überprüfung und Bestätigung der Bestellung

Nach Eingang einer Bestellung des Käufers wird der Lieferant dem Käufer unverzüglich die Annahme der Bestellung bestätigen. Dies ist die Bestätigung, dass die Bestellung vom Lieferanten angenommen wurde und dass mit dem Versand der Waren begonnen wird. Der Kaufvertrag zwischen dem Lieferanten und dem Käufer kommt in dem Moment zustande, in dem der Lieferant die Bestätigung der Bestellung des Käufers über das Internet versendet.

Preise

Alle Preise auf der Website sind in Euro angegeben und enthalten keine Mehrwertsteuer. Ein ermäßigter Preis ist ein reduzierter regulärer Preis, zu dem das vorgestellte Produkt für einen bestimmten oder unbestimmten Zeitraum verkauft wird.

Alle Preise im Online-Shop sind die Preise der Produkte und enthalten keine Lieferkosten. Alle Preise gelten nur für die elektronische Bestellung von Produkten über den Online-Shop. Die Preise sind zum Zeitpunkt der Bestellung gültig und haben keine vordefinierte Gültigkeit. Die Preise sind gültig im Falle der Zahlung durch die veröffentlichten Zahlungsoptionen. Die Produktabbildungen dienen nur der Veranschaulichung und geben nicht unbedingt den vollständigen Ist-Zustand des Angebots wieder.

Es liegt in der Natur des Geschäftsverkehrs im World Wide Web, dass sich das Angebot des Postani Partisan Online-Shops schnell und häufig ändert und aktualisiert wird. Trotz unserer Bemühungen, möglichst aktuelle und korrekte Anbieterinformationen im Postani Partisan Onlineshop bereitzustellen, kann es vorkommen, dass Preis- oder Lieferinformationen falsch sind. In diesem Fall oder wenn sich der Preis oder der Lieferstatus während der Bearbeitung der Bestellung selbst ändert, wird der Lieferant dem Käufer die Möglichkeit geben, den Kauf zu stornieren oder die bestmögliche Lösung zur beiderseitigen Zufriedenheit anzubieten.

Verbraucherschutz

Larso, s.p. verkauft Waren über die Website www.jointhepartisans.com ausschließlich an Verbraucher. Aufgrund der spezifischen und begrenzten Beschaffenheit der Waren kann der Kunde maximal 15 Stück desselben Produkts in einer Bestellung bestellen.

Zahlungsweise, Lieferung und Lieferkosten

Die Bezahlung der auf www.jointhepartisans.com gekauften Waren kann per Nachnahme (in Slowenien), über das sichere Zahlungssystem PayPal oder mit einer unterstützten Kreditkarte über Stripe erfolgen.

Alle Produkte werden dem Kunden in Slowenien durch den Vertragspartner DPD Slowenien (im Folgenden “Lieferpartner” genannt) an die in der Bestellung angegebene Adresse des Kunden in Slowenien geliefert, und zwar in die EU-Länder mit DPD, GLS und POŠTA SLOVENIJE, in die anderen Länder mit GLS, DHL und POŠTA SLOVENIJE.

Der Preis für die Lieferung nach Slowenien beträgt 4 € pro Bestellung, der Preis für die Lieferung ins Ausland hängt von dem Land ab, in das die Ware versandt wird.

Die Lieferzeit für bestellte Waren beträgt 3-5 Arbeitstage für die Lieferung in Slowenien. Wenn die Ware nicht vorrätig ist, informiert der Lieferant den Käufer und vereinbart mit ihm die Lieferfrist.

In den Fällen, in denen der Lieferant die bestellten Produkte rechtzeitig und vertragsgemäß versendet, haftet er nicht für die Überschreitung der Lieferfrist durch den vertraglichen Lieferer.

Zustellung der Waren

Im Falle der Zustellung durch DPD, GLS, DHL oder POŠTA SLOVENIJE ist der Empfänger verpflichtet, die Ware bei dem Kurier an der vom Empfänger während des Kaufvorgangs gewählten Adresse zu den von DPD, GLS, DHL oder POŠTA SLOVENIJE festgelegten Bedingungen abzuholen.

Der Käufer bzw. der Empfänger ist verpflichtet, die Menge und Qualität der Ware bei Erhalt zu überprüfen.

Der Käufer verpflichtet sich ausdrücklich, dass er aufgrund der verspäteten Lieferung der Ware oder einer anderen Art der Lieferung der Ware auf alle anderen Mittel zur Erstattung der entstandenen Kosten, des gezahlten Kaufpreises und der gezahlten Lieferkosten, wie z.B. Schadensersatzansprüche in Form von Zivilklagen und dergleichen, verzichtet, behält jedoch alle anderen Mindestrechte gemäß den Bestimmungen der Artikel 23 und 24 des Verbraucherschutzgesetzes.Der Käufer haftet nicht für etwaige Schäden oder andere Schadensersatzansprüche. Wir versenden alle vorrätigen Produkte innerhalb von 3-5 Werktagen nach Eingang Ihrer Bestellung. An Samstagen, Sonntagen und gesetzlichen Feiertagen erfolgt kein Versand.

Rücktritt von einer Bestellung

Nach Aufgabe einer elektronischen Bestellung kann der Kunde innerhalb von 24 Stunden von der Bestellung zurücktreten, indem er eine Rücktrittserklärung an [email protected] schickt.

Gemäß dem Verbraucherschutzgesetz (ZVPot) können Sie bestellte Waren, die Sie im Rahmen eines Fernabsatzvertrags (zu dem auch Käufe über das Internet gehören) erworben haben, ohne Angabe von Gründen zurückgeben. Das Rücktrittsrecht wird vom Käufer ausgeübt, indem er dem Anbieter innerhalb von 14 Tagen nach Erhalt der Ware schriftlich unter [email protected] mitteilt, dass er vom Vertrag zurücktritt, ohne dass er eine Begründung für seine Entscheidung abgeben muss. Die Mitteilung gilt als fristgerecht, wenn sie innerhalb der Frist erfolgt. Der Käufer muss die Ware verpackt, in unveränderter Menge, unbeschädigt und unbenutzt an Larso, s.p. an die Adresse Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana zurücksenden. Die Kosten für die Rücksendung der Ware gehen zu Lasten des Käufers, und der Kaufpreis wird innerhalb von 14 Tagen nach der Rücktrittserklärung zurückerstattet. Wir akzeptieren keine Rücknahmesendungen.

Rückerstattung des Kaufpreises

Wenn Sie von einer Bestellung zurücktreten, erstatten wir Ihnen alle geleisteten Zahlungen in Übereinstimmung mit dem Gesetz zurück, nachdem wir die Ware erhalten haben und festgestellt haben, dass sie unbeschädigt, in unveränderter Menge und unbenutzt ist. Die Kosten der Rücksendung der Ware im Falle des Rücktritts von der Bestellung trägt der Käufer. Wir werden den Kaufpreis innerhalb von 14 Tagen nach Eingang der Widerrufserklärung und Rücksendung der Ware erstatten. Bei der Rücksendung der Ware hat der Käufer auch die Rechnung für die Ware sowie die persönlichen Daten und ein Transaktionskonto, auf das er die Zahlung zurückerstattet haben möchte, mitzusenden.

Ablehnung der Bestellung

Der Online-Shop www.jointhepartisans.com kann eine Bestellung ablehnen, wenn er feststellt, dass die Bestellung unter den Bedingungen und mit den ihm zur Verfügung stehenden Informationen nicht ausgeführt werden kann.

Speicherung der Bestellung

Die elektronische Bestellung oder der Kaufvertrag wird am Sitz des Unternehmens gespeichert. Auf Verlangen des Verbrauchers wird eine Kopie der Bestellung an die in der Bestellung angegebene E-Mail-Adresse oder physische Adresse gesandt. Der Antrag kann an unsere E-Mail-Adresse [email protected] oder schriftlich an den Sitz des Unternehmens gerichtet werden.

Reklamation

Wir bei Larso,s.p. haben uns zu Qualitätsprodukten verpflichtet. Wenn Sie ein Produkt erhalten haben, das nicht Ihren Anforderungen entspricht, ersetzen wir es durch ein anderes oder erstatten Ihnen den Kaufpreis, wenn Sie dies wünschen. Sie können es unbeschädigt, unbenutzt und in der Originalverpackung innerhalb von 14 Tagen nach dem Kauf an Larso, s.p., Avgustinčičeva 37, 1000 Ljubljana zurücksenden und wir erstatten Ihnen den Kaufpreis innerhalb von 14 Tagen. Das Rückgaberecht gilt nicht, wenn das Produkt bereits benutzt wurde. Wir akzeptieren keine Rücknahmesendungen.

Rückgabe von beschädigten Artikeln

Für den Fall, dass das Postpaket, mit dem der Kunde die bestellten Produkte erhalten hat, physisch beschädigt ist, der Inhalt fehlt oder Anzeichen des Öffnens aufweist, muss der Kunde das Reklamationsverfahren bei Larso,s.p. einleiten. Dies sollte geschehen, indem er ein Foto des beschädigten Pakets und/oder der Produkte an [email protected] schickt und eine Kopie der Rechnung und die Online-Bestellnummer beifügt. Zusammen mit allen Lieferdiensten werden wir dafür sorgen, dass die Reklamation so schnell wie möglich gelöst wird.

Die Kosten für die Übermittlung der Reklamation werden vom Lieferanten über die Lieferdienste getragen.

Garantieansprüche im Falle der Nichtkonformität der Waren

Der Verbraucher kann seine Rechte aufgrund der Nichtkonformität der Waren, sofern er Larso, s.p. darüber informiert hat, unter den folgenden Bedingungen und in der folgenden Reihenfolge geltend machen:

Er kann die kostenlose Wiederherstellung der Konformität der Ware (Reparatur oder Ersatz) verlangen;

eine Minderung des Kaufpreises im Verhältnis zur Vertragswidrigkeit zu verlangen; oder vom Kaufvertrag zurückzutreten und die Rückerstattung des gezahlten Betrags zu verlangen.

Unentgeltliche Wiederherstellung der Vertragsmäßigkeit der Ware

Der Verbraucher kann verlangen, dass Larso, s.p. die Ware innerhalb einer angemessenen Frist, die 30 Tage nicht überschreiten darf, ab dem Zeitpunkt, zu dem er Larso, s.p. über die Vertragswidrigkeit der Ware informiert hat, kostenlos und ohne erhebliche Unannehmlichkeiten für den Verbraucher instand setzt, wobei insbesondere die Art der Ware und der Zweck, für den der Verbraucher die Ware benötigt, berücksichtigt werden. Die Frist kann bis zu dem für die Nachbesserung oder den Ersatz erforderlichen Mindestzeitraum verlängert werden, höchstens jedoch um 15 Tage. Bei der Bestimmung der verlängerten Frist werden die Art und die Komplexität der Waren, die Art und die Schwere der Vertragswidrigkeit sowie der für die Nachbesserung oder den Austausch erforderliche Aufwand berücksichtigt. Larso, s.p. informiert den Verbraucher vor Ablauf der 30-Tage-Frist über die Anzahl der Tage der Fristverlängerung und die Gründe für die Verlängerung.

Umtausch

Um die Konformität der Ware wiederherzustellen, überlassen wir dem Kunden die Wahl zwischen der Reparatur der Ware oder dem Austausch gegen eine neue Ware. Der Umtausch ist durch Einsendung der Ware an unsere Adresse möglich.

Der Verbraucher kann seine Gewährleistungsrechte geltend machen, wenn er dem Verkäufer den Mangel innerhalb der gesetzlichen Frist mitteilt. Der Verbraucher muss in der Mängelanzeige den Mangel genau beschreiben und dem Verkäufer die Möglichkeit geben, die Sache zu überprüfen.

Der Verkäufer haftet für die Vertragswidrigkeit der Ware nach den Vorschriften des bürgerlichen Rechts. Für den Verbraucher gelten die Bestimmungen des Verbraucherschutzgesetzes, auch wenn sie von den nachstehenden Regeln abweichen. Der Verkäufer haftet nicht für eine Vertragswidrigkeit der Ware, die nach Ablauf von zwei Jahren nach dem Kaufdatum auftritt.

Rücktritt vom Vertrag aufgrund der Vertragswidrigkeit der Ware

Tritt der Verbraucher vom Vertrag zurück, weil die Ware nicht vertragsgemäß ist, erstattet Larso, s.p. die Zahlung so schnell wie möglich, spätestens jedoch innerhalb von 8 Tagen nach Erhalt der Ware oder des Nachweises, dass der Verbraucher die Ware zurückgeschickt hat. Das Unternehmen erstattet dem Verbraucher die erhaltenen Zahlungen auf die für die Bezahlung des Online-Kaufs verwendete Karte oder auf das gewählte TRR zurück.

Übersetzt mit www.DeepL.com/Translator (kostenlose Version)

Privatsphäre und Datenschutz

Larso, s.p. verpflichtet sich zum ständigen Schutz aller persönlichen Daten. Alle über die Website www.jointhepartisans.com erhaltenen Daten werden ausschließlich für den Versand von Informationsmaterial, Angeboten, Rechnungen und anderen notwendigen Mitteilungen verwendet. Die Daten des Benutzers werden nicht an Dritte weitergegeben, es sei denn, es liegt eine schriftliche Anfrage einer staatlichen Einrichtung vor.

Wenn Sie im Online-Shop von Postani Partisan einkaufen möchten, benötigen wir für die Bezahlung die folgenden Angaben:

Vor- und Nachname

Adresse und Anschrift

Stadt

Postleitzahl

Telefon

Auf diese Weise können wir einen reibungslosen Ablauf bei der endgültigen Ausführung Ihrer Bestellung gewährleisten und Sie über eventuelle Änderungen zum Zeitpunkt der Bestellung informieren.

Die Lieferdaten sind die gleichen wie die Zahlungsdaten.

Der Become a Partisan-Onlineshop kann auch automatisch einige Informationen über Ihre Computerhardware und -software erfassen. Diese Informationen umfassen: IP-Adresse, Browsertyp, Domainnamen, Zugriffszeiten und die Adressen der Webseiten, die Sie in unserem Online-Shop besucht haben. Diese Informationen werden ausschließlich zur Erstellung von allgemeinen Statistiken über die Nutzung des Online-Shops Become a Partisan und zu Optimierungszwecken verwendet.

Sicherheit des Online-Shops

Wir setzen im Postani Partisan Online-Shop mehrere Sicherheitssysteme ein, um einen angemessenen Schutz vor Verlust oder Missbrauch von Daten zu gewährleisten.

Haftung

Larso, s.p. haftet nicht für die Folgen des Gebrauchs von Produkten, die über den Postani Partisan Online-Shop erworben wurden, die sich aus einem Gebrauch ergeben, der nicht mit der Gebrauchsanweisung dieser Produkte übereinstimmt. Alle Inhalte auf der Website www.jointhepartisans.com haben informativen Charakter und können nur als Quelle für allgemeine Informationen genutzt werden. 

Larso,s.p. haftet nicht für Störungen im Betrieb des Dienstes, die durch das Verhalten des Benutzers (z.B. mit Viren infizierter Computer) oder durch die Anbieter der vom Postani Partisan Online-Shop-Dienst genutzten Wege oder Infrastruktur (z.B. Ausfall des Verbindungsnetzes) verursacht werden.

Larso, s.p. hält sich an die geltende Gesetzgebung und kümmert sich jederzeit um die Benutzer und Kunden. Im Falle von Streitigkeiten bemüht sich Larso, s.p. nach besten Kräften um eine gütliche Einigung. Jede Beschwerde kann an die veröffentlichten Kontakte gerichtet werden.

Larso, s.p. unternimmt alle Anstrengungen, um jederzeit angemessene Produktbilder, Beschreibungen und Anleitungen bereitzustellen. Die Fotos der Produkte im Online-Shop Postani Partzan sind jedoch symbolisch und die verfügbaren Textmaterialien dienen nur zu Informationszwecken. Vor dem Gebrauch muss der Käufer oder Benutzer die mit dem Produkt gelieferten Anweisungen lesen und befolgen.

Die Nutzer können uns jederzeit auf eventuelle Fehler aufmerksam machen, wofür wir im Online-Shop Postani Partzan sehr dankbar sind.

Reklamationen und Streitigkeiten und Anwendung des Rechts

Der Anbieter hält sich an die geltenden Verbraucherschutzgesetze. Er bemüht sich nach Kräften, seiner Verpflichtung nachzukommen, ein wirksames System zur Bearbeitung von Beschwerden einzurichten und eine Person zu benennen, die der Kunde bei Problemen per E-Mail kontaktieren kann. Der Nutzer (Käufer) kann eine Beschwerde an [email protected] senden. Die Bearbeitung der Beschwerde ist vertraulich.

Der Anbieter bestätigt den Eingang der Beschwerde innerhalb von fünf Arbeitstagen und teilt dem Nutzer (Kunden) mit, wie lange die Bearbeitung der Beschwerde dauern wird, und hält den Nutzer (Kunden) über den Fortgang der Beschwerde informiert. Der Provider wird sich nach besten Kräften bemühen, alle Streitigkeiten gütlich beizulegen. Kommt keine gütliche Einigung zustande, ist für die Beilegung aller Streitigkeiten zwischen dem Anbieter und dem Nutzer (Käufer) ausschließlich das zuständige Gericht in Ljubljana zuständig. Der Anbieter und der Nutzer (Käufer) erkennen als Teilnehmer am elektronischen Geschäftsverkehr gegenseitig die Gültigkeit von elektronischen Nachrichten vor Gericht an.

Diese Allgemeinen Geschäftsbedingungen und alle Streitigkeiten zwischen dem Anbieter und dem Nutzer (Käufer) unterliegen dem slowenischen materiellen und prozessualen Recht, ohne Regeln des internationalen Privatrechts, die auf die Anwendung eines anderen Rechts verweisen.

Die Bestimmungen des Obligationenrechts, des Gesetzes über den elektronischen Geschäftsverkehr auf dem Markt, des Gesetzes über den Schutz personenbezogener Daten und des Gesetzes über den Verbraucherschutz gelten sinngemäß für alle Beziehungen und Rechte und Pflichten, die nicht in diesen Allgemeinen Geschäftsbedingungen geregelt sind.

Außergerichtliche Beilegung von Verbraucherstreitigkeiten: In Übereinstimmung mit den gesetzlichen Normen erkennen wir keinen Anbieter für die außergerichtliche Beilegung von Verbraucherstreitigkeiten als zuständig für die Beilegung einer Verbraucherstreitigkeit an, die ein Verbraucher gemäß dem Gesetz über die außergerichtliche Beilegung von Verbraucherstreitigkeiten vorbringen kann.

Online-Plattform zur Beilegung von Verbraucherstreitigkeiten (ODRP): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register&lng=SL# 

Die vorgenannte Regelung beruht auf dem Gesetz über die außergerichtliche Beilegung von Verbraucherrechtsstreitigkeiten, der Verordnung (EU) Nr. 524/2013 des Europäischen Parlaments und des Rates über die Online-Streitbeilegung bei verbraucherrechtlichen Streitigkeiten und zur Änderung der Verordnung (EG) Nr. 2016/2004 und der Richtlinie 2009/22/EG.

Änderungen der Allgemeinen Geschäftsbedingungen

Der Anbieter kann diese Allgemeinen Geschäftsbedingungen bei Änderungen der Vorschriften über den Betrieb von Online-Shops, des Datenschutzes und anderer Bereiche, die den Betrieb des Online-Shops des Anbieters betreffen, sowie bei Änderungen der eigenen Geschäftspolitik ändern und/oder ergänzen und wird die Nutzer jeweils in geeigneter Weise, insbesondere über die Website www.jointhepartisans.com, über diese Allgemeinen Geschäftsbedingungen informieren. Änderungen und/oder Ergänzungen der Allgemeinen Geschäftsbedingungen treten nach Ablauf einer Frist von acht Tagen ab dem Datum der Veröffentlichung der Änderungen und/oder Ergänzungen in Kraft und sind anwendbar. Wenn eine Änderung und/oder Ergänzung der Allgemeinen Geschäftsbedingungen erforderlich ist, um den Vorschriften zu entsprechen, können diese Änderungen und/oder Ergänzungen ausnahmsweise auch innerhalb einer kürzeren Frist in Kraft und Anwendung treten.

Larso, s.p. arbeitet in Übereinstimmung mit dem Gesetz über den elektronischen Handel auf dem Markt (ZEPT) und den auf dessen Grundlage erlassenen Vorschriften.

Wir wünschen Ihnen ein angenehmes und vorteilhaftes Einkaufserlebnis in unserem Online Shop.

Ihr Larso